Udgivet i Skriv en kommentar

Nyt nummer af Tidsskrift om Permakultur

“Der er brug for et helt nyt syn på menneskers samspil med naturen, hvor mennesker ses som nødvendige aktører på de nedbrudte landbrugsjorde. Mennesker har gennem årtusinder nedbrudt naturen, og nu er mennesker de eneste, som målrettet og effektivt kan genopbygge naturen hurtigt nok til, at vi kan takle klimaforandringerne og biodiversitets-krisen. Gennem bevidst permakultur-design skal Jorden genskoves. ” 

Læs om det i næste nummer af Tidsskrift om Permakultur, der også bringer artikler om praktiske erfaringer fra 5 danske skovhaver, en Permakultur gård i Skåne, en produktiv vandhave der buster biodiversiteten, om ærtetræet til den selvfodrende hønsegård og fra et pioner projekt der med permakultur hjælper Kenya mod klimakrisen.
Men meget lovgivning hæmmer udbredelsen af permakultur skovlandbrug. F.eks. fratages alt landbrugsstøtte disse landbrug.
I december sendte vi derfor et forslag, om hvordan permakultur landbrug kan støttes økonomisk(se link). Forslaget blev støttet af 9 permakultur skovlandbrug i Danmark, der alle er startet siden 2016, samt af Permakultur Danmark og Økologisk Landsforening og det blev sendt til ministre og ordførere indenfor miljø, klima og landbrug, samt til Danmarks Naturfredningsforening og Klimarådet. Vi fik svar fra landbrugsstyrelsen under minister for fødevarer og fiskeri Mogens Jensen. Essensen af svaret var at permakultur-landbrug ligesom alle andre landbrug kunne få støtte, hvis bare de fulgte reglerne. Til dette har vi responderet med en faglige uddybning af, hvordan de nuværende støtteordninger direkte hæmmer udbredelsen af permakultur-landbrug, som kan læses i næste nummer af Tidsskrift om Permakultur. 
Tidsskriftet modtages som medlem af Permakultur Danmark og du kan lige nå forårstilbuddet på medlemskab og Bogen om Permakultur, der løber frem til første april. Vi vil gerne være flere der arbejder for en fremtid, der tackler klimaforandringerne. Læs mere her.

Tilbud: https://permakulturgaarden.dk/shop/

Skriv et svar