Udgivet i Skriv en kommentar

Byggeri mod vind og vand

Byggebranchen bliver nødt til at tage højde for fremtidens klimaændringer. Det siger forsker fra Danmarks Miljøundersøgelser.

Fremtidens vejr vil bringe flere kraftige storme og heftige regnskyl, og det skal byggebranchen til at tage højde for. For klimaændringer er ikke noget der kommer, de er her, understreger Jes Fenger, seniorforsker fra Danmarks Miljøundersøgelser, DMU.

Bygge- og anlægsfolk er nu gået sammen med en række klimaforskere for at diskutere, hvordan de i fællesskab kan indrette samfundet, så det passer til fremtiden vejr. Det er ifølge Jes Fenger på høje tid, da der er ting, der skal tages fat på allerede nu, så som kloakkerne.

John Cederberg fra Foreningen af Rådgivende Ingeniører, FRI, er enig i, at byggebranchen er nødt til at tænke klimaændringer ind i byggeriet og understreger, at det kræver en bevidsthedsændring hos både beslutningstagere og den generelle befolkning at vænne sig til det ændrede klima.

Der er allerede taget højde for klimaændringer i opførslen af den københavnske metro. Ifølge Helge Erlandsen, projektchef for metroen, kan selv de værste regnskyl ikke oversvømme metroen.

Kilde: Tea Sletved, Politiken (09.11.04.), 1. sektion, s. 8.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar