Udgivet i Skriv en kommentar

Danmark kan spare 100 mia. kr. ved investeringer i vedvarende energi

En besparelse på 100 mia. kr. frem til 2030 vil være resultatet af en udskiftning af investeringer i energiforsyning med fossile brændsler med investeringer i vedvarende energi, energibesparelser og effektivisering af energisystemet. Det viser nye beregninger.

– Der er god grund til at tage udfordringen op. Ikke mindst af hensyn til miljøet, hvor de vestlige lande må gå foran og reducere udslippet af CO2. Men der er også forsyningssikkerheden at tænke på, siger formanden for Ingeniørforeningen i Danmark Lars Bytoft Olsen.

Danmark kan spare 100 mia. kr. frem til 2030, hvis investeringer i energiforsyning med fossile brændsler – kul og olie – skiftes ud med investeringer i vedvarende energi, energibesparelser og effektivisering af energisystemet. Det viser nye beregninger, der er offentliggjort af Nyhedsmagasinet Ingeniøren.

En massiv satsning på bæredygtig energi vil samtidig være en chance for ingeniørfaget og for dansk erhvervsliv, mener Lars Bytoft Olsen.

Civilingeniør Klaus Illum, Eco Consult, har udført beregningerne for Ingeniøren på en model, der rummer hele det danske energisystem og ved tre forskellige udviklinger i brændselsprisen. Besparelsen på 100 mia. kr. fremkommer, hvis olieprisen stiger til 80 dollars i 2030.

Det danske CO2-udslip vil kunne halveres i 2030, hvis brændselsforbruget skæres ned med 40 %. Virkemidler i energipolitikken er blandt andet satsning på endnu mere vindkraft, solceller, solfangere og brændselsceller, mener Klaus Illum.

Kilde: Ritzau, Børsen, (15.11.04.), s. 22.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar