Udgivet i Skriv en kommentar

Forsikringsgigant kæmper for Kyoto-aftale

Et af verdens største forsikringsselskaber sender nu et kraftigt signal til verdens ledere: Klimaforandringerne skal bekæmpes med alle midler. De koster nemlig branchen dyrt. Den danske forsikringsverden bakker op om udmeldingen.

De globale klimaforandringer koster forsikringsbranchen dyrt, og derfor er det bydende nødvendigt, at verdens ledere gør en indsats for at overholde Kyoto-aftalen. Det er meldingen fra et af verdens største genforsikringsselskaber, Munich Re, hvilket vil sige et forsikringsselskab for forsikringsselskaber. Munich Re deltager i den 10. klimakonference i Buenos Aires i Argentina, hvor politikere, miljø- og udviklingsorganisationer og andre delegerede diskuterer Kyoto-aftalen.

– Der er ikke længere nogen tvivl om, at klimaændringerne er i fuld gang, og vi vil gerne sende et stærkt signal til klimakonferencen om, at indsatsen må øges, siger Thomas Loster, direktør i Munich Re, ifølge Ritzaus Bureau.

2004 blev på verdens plan det dyreste år for forsikringsbranchen nogensinde. Flere orkaner, heriblandt Ivan, der hærgede Caribien, skønnes at have kostet 5,5 milliarder kroner og 28 menneskeliv.

Den danske forsikringsbranche har endnu ikke blandet sig i den politiske diskussion om klimaforandringerne, men ifølge Politiken er der generelt opbakning til Munich Re.

– At Munich Re peger på problemet er kun positivt. Det er væsentlige emner, og noget som rammer mennesker, ikke bare økonomisk, men også på mange andre punkter, siger Jens Erik Christensen, direktør i Codan og formand for brancheforeningen Forsikring og Pension.

Også vicedirektøren i Forsikring og Pension, Claus Tønnesen, er opmærksom på problematikken.

– Klima og de menneskeskabte omgivelser hænger tæt sammen. Når en flod svømmer over, er det ikke nødvendigvis fordi, der er kommet mere regn, men fordi vandet løber hurtigere af, hvis træerne f.eks. er fældet, siger Claus Tønnesen til Politiken.

I år har vejret i Danmark artet sig nogenlunde, men storme som den i december 1999 kan stadig smitte af på forsikringerne, for forsikringsselskaberne sikrer sig hos genforsikringsselskaberne.

– Der er kun forbrugerne til at betale, når genforsikringsselskaberne hæver priserne, siger Ole Hesselager, chef for risikoanalyse i Tryg.

Kilde: Ida Ebbensgaard, Politiken (17.12.2004), 1. sektion, s. 15.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar