Udgivet i Skriv en kommentar

Gør noget ved klimapolitikken, Connie Hedegaard!

Der er brug for en stærk miljøminister, hvis den danske klimapolitik skal løftes.

Det mener formanden for Det Økologiske Råd.

I et indlæg i dagens Information opfordrer han Connie Hedegaard til at give klimaet høj prioritet – på trods af den øvrige regering.

Regeringen har splittet energi- og klimapolitikken. Energien er således havnet hos økonomi- og erhvervsministeren, der tilsyneladende kun er interesseret i at skaffe billig energi til erhvervslivet. Det efterlader miljøet og klimaet langt nede af prioriteringslisten. Derfor er der brug for en stærk miljøminister til at lægge pres på regeringen, og den opgave bør Connie Hedegaard tage på sig. Det mener formanden for Det Økologiske Råd, Christian Ege.

Han påpeger i et indlæg i Information, at Danmark har et af verdens højeste CO2-udslip pr. indbygger.

”Hvis alle verdens lande havde et udslip som det danske, ville det fremskynde den klimamæssige katastrofe voldsomt. Her håber vi, at Connie Hedegaard vil have blik for, at der er kæmpepotentialer for erhvervsliv og eksport i fortsat udvikling af vedvarende energi og ikke mindst energibesparende produktion – samt at vi skal frigøre os fra den mellemøstlige olie”,

skriver Christian Ege.

Han mener, at der er brug for en ”miljøets vagthund” i regeringen. Det gælder bl.a., når der skal vedtages en grøn registreringsafgift for biler. Den skal vedtages af skatteministeren, men det sker kun, hvis miljøministeren presser på, påpeger Christian Ege.

Kilde: Christian Ege, Information (06.08.2004), s. 7.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar