Udgivet i Skriv en kommentar

Information: IEAs fremskrivning ”gyselig”

OECD’s internationale energiagentur, IEA, har fremskrevet udviklingen i verdens energiforbrug til år 2030. Men fremskrivningen forudsætter ikke en reduktion i olieforbruget – og det er fuldstændigt tåbeligt, mener Information.

OECD’s Internationale Energiagentur, IEA, har fremskrevet udviklingen i verdens energiforbrug til år 2030, hvor klodens olieressourcer formodes at slippe op. Forudsætningen for fremskrivningen har været, at verdens olieforbrug fortsætter uforandret, samt at prisen på olie ligefrem falder, selv om efterspørgslen stiger mere end produktionen gennem voldsomme investeringer i olieproduktionen.

”Resultatet er gyseligt”, skriver Information, der mener, at det er fuldstændigt uforsvarligt at acceptere, at energiforbruget ikke skal falde før år 2030.

”I stedet for at stabiliseres og falde vil udslippet af CO2 til det globale drivhus stige brat. I år 2010, hvor de gamle industrilande ifølge Kyoto-aftalen skulle formindske deres CO2-udslip med 5 %, vil det globale udslip i stedet være vokset til 39 % mere end i 1990. Det er simpelthen for absurd. Det kan man ikke gøre. Punktum”, fortsætter Information.

Ifølge Information burde IEA i stedet fokusere på alternative energiløsninger samt på at formindske amerikanernes gigantiske energiforbrug.

Kilde: Information (26.10.04.), s. 1.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar