Udgivet i Skriv en kommentar

International kampagnegruppe kæmper for Kyoto-aftalen

Sammen med olieselskaberne BP og Shell, Californiens guvernør Arnold Schwarzenegger og Storbritanniens premierminister, Tony Blair, var Lars Larsen inviteret til London af den nystartede private kampagnegruppe Climate Group, der vil holde liv i Kyoto-aftalen og kæmpe for, at reduktionerne i drivhusgasserne øges.

– Klimaforandringen er på lang sigt nok den vigtigste enkeltstående udfordring, vi står over for. Jeg fornemmer, at der verden over er en klar erkendelse af, at der sker noget med klimaet. Det sagde Tony Blair ved lanceringen af den nystartede organisation The Climate Group i London. Organisationen er uafhængig og tværpolitisk, og vil kombinere store globale virksomheder med banker, velgørende organisationer og regeringer på alle niveauer.

– Ved at føre de førende spillere sammen for første gang tror vi på, at verden kan gøre fremskridt mod klimaforandringen, sagde gruppen direktør, Stephen Howard.

Sammen med en eksklusiv gruppe af internationale erhvervsfolk var Lars Larsen, Jysk, inviteret til præsentationen af den nye, globale miljøorganisation i egenskab af – som det ifølge Jyllands-Posten blev fremhævet på mødet – at stå i spidsen for en international detailkæde, der arbejder for bæredygtig skovbrug. Jysk sælger kun havemøbler, der er certificerede af Forest Stewardship Council. For fem år siden startede Lars Larsen ”Tropical Forest Trust”, hvor bl.a. B&O og Marks & Spencer i dag er medlemmer. Trusten opkræver en afgift af medlemmerne, der bruges til plantningen af nye skove.

The Climate Group er sat i verden for at promovere initiativer i stil med Lars Larsens, der gør noget for at modvirke klimaforandringen. Et andet eksempel er det britiske olieselskab BP, der i 1998 gav sig selv 12 år til at reducere sit udslip af drivhusgasser med 10 %,, men som nåede målet på en fjerdel af tiden og sparede 650 mio. dollars.

I midten af maj afholder The Climate Group en stor international konference om klimaforandring i Toronto, som følges op af møder i Californien, Europa og Australien, oplyser Jyllands-Posten.

Kilder: Heidi Amsinck, Jyllands-Posten (28.04.04), Erhverv & Økonomi, s. 1 og s. 7; Minna Skau, Politiken (28.04.04), 1. sektion, s. 16.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar