Udgivet i Skriv en kommentar

Lukning af Barsebäck øger CO2-udledning

Forsyningssikkerheden i både Sverige og Danmark bliver ringere, og udledningen af CO2 vil stige efter lukningen af Barsebäck til næste år.

Til næste år vil den sidste aktive reaktor på Barsebäck lukke. Ifølge afdelingsingeniør i Elkraft, Hans Henrik Lindboe, har lukningen to konsekvenser på kort sigt: Forsyningssikkerheden i både Sverige og Danmark bliver ringere, og udledningen af CO2 vil stige.

I dag strømmer der el frem og tilbage mellem Danmark og Sverige, og med lukningen af Barsebäck forsvinder samtidig en energikilde på størrelse med Avedøreværket i København.

– Det vil alt andet lige betyde, at der kommer en større belastning på hele det nordiske netværk, når et stort værk lukker. Det øger samtidig risikoen for strømsvigt. I forvejen er det sydsvenske område hårdt ramt af et underskud på elektricitet, siger Hans Henrik Lindboe.

Den svenske regering og de tre partier, der står bag lukningen af Barsebäck, lægger vægt på, at atomkraftværket skal erstattes af miljøvenlige energikilder som vind, vand og solkraft.

– Umiddelbart kommer der større udledning af CO2, medmindre svenskerne gør alvor af deres planer om elbesparelser og udbygning af vedvarende energi. Men det er nemmere sagt end gjort, siger Hans Henrik Lindboe.

Kilde: Hans Davidsen-Nielsen, Politiken (6.10.04.), 1. sektion, s. 5.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar