Udgivet i Skriv en kommentar

Skovdrift på Grønland?

Temperaturen i Arktis øges hastigt. Det vil få katastrofale konsekvenser for dyrelivet. Til gengæld kan der blive mulighed for at drive skovdrift på Grønland.

Mange steder omkring Nordpolen er temperaturen i løbet af de sidste 20-30 år steget tre-fire grader eller mere. Det er betydeligt mere end de 0,6 grader, som temperaturen på kloden i gennemsnit er steget på de sidste 100 år og har bl.a. betydet, at havisen omkring Nordpolen er blevet reduceret dramatisk. Det fastslår rapporten ”Impact of a Warming Arctic”, som danske klimaforskere præsenterede i går.

Klimaforskerne spår derudover, at mellem 10 og 50 % af den tilbageværende hav-is vil være smeltet inden udgangen af dette århundrede. Det betyder, at mange af de dyr, der lever på og omkring Nordpolen er truede af udryddelse. Til gengæld medfører det også, at store mængder torsk ifølge forskerne er på vej tilbage til Grønland, og at man i fremtiden kan overveje skovdrift på Grønland.

Kilder: Jens Ejsing, Berlingske Tidende (09.11.04.), 1. sektion, s. 8; Lars From, Jyllands-Posten (09.11.04.), 1. sektion, s. 3; BT, Ritzaus Bureau (09.11.04.), s. 9.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar