Udgivet i Skriv en kommentar

Statsministeren: Vi vil slås for forbud mod drivhusgasser

Vi vil tage alle de nødvendige skridt, og vi vil slås for denne sag. Det sagde Anders Fogh Rasmussen om sagen om de tre stærke drivhusgasser under et samråd i går. Han afviste dog SF ordfører Jørn Jespersens ønske om, at sagen bliver rejst på et topmøde.

I sagen om de tre stærke drivhusgasser satser regeringen på hjælp fra Europa-Parlamentet. Det danske forbud mod drivhusgasserne blev besluttet under den tidligere regering – imod venstres vilje. Miljøminister Connie Hedegaard har stemt imod EU-forslaget, som forhindrer Danmarks mere vidtgående krav.

– Der er ingen uenighed om sagens indhold. Regeringen vil tage alle de skridt, vi finder nødvendige, og vi vil slås for denne sag. Jeg agter at skrive til formanden for parlamentet, de politiske grupper og formændene for de to udvalg, der skal behandle sagen, når den kommer op i parlamentet i begyndelsen af det nye år, sagde statsminister Anders Fogh Rasmussen i et samråd i Folketinget i går.

SF’s ordfører Jørn Jespersen var ikke tilfreds med statsministerens udtalelse. Han mener, at sagen handler om EU’s principper om at harmonisere på et ”højt niveau” og bruge ”den bedst tilgængelige teknologi”. Jørn Jespersen mener, at sagen bør rejses på et topmøde for at finde ud af, om EU-regeringerne mener det alvorligt med at opfylde forpligtelserne i Kyoto-aftalen.

Anders Fogh Rasmussen afviste at tage sagen op på et topmøde, før mulighederne for at skabe flertal i Europa-Parlamentet er afprøvet.

Kilde: Ebbe Sønderriis, Information, (11.11.04.), s. 2.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar