Udgivet i Skriv en kommentar

Storbritannien satser på vindmølleenergi

Alternative energikilder skal om seks år udgøre ti procent af den britiske energi. Det oplyste den britiske industriminister på en vindmøllekonference i går.

Den britiske industriminister, Patricia Hewitt, kunne i går på konferencen, European Wind Energy 2004 i London, fortælle, at der i år vil åbne vindmøller med en kapacitet på 253 megawatt, dvs. det dobbelte af året før.

Vejen til de 8.000 megawatt, som er målet for 2010, er dog stadig lang. Om seks år skal al britisk energi komme fra alternative energikilder, heraf tre fjerdele fra vind. Det kræver, at der opføres yderligere 3.000 vindmøller i forhold til de i forvejen 1.000 eksisterende. Til næste år forventes det, at der skal opføres i alt 86 projekter med en samlet produktion på 2.617 megawatt. Der mangler stadig godkendelse til 96 vindmølleparker, som skal kunne levere de resterende 5.000 megawatt. De skal lægges på land, men eftersom briterne generelt er imod vindmøllernes ødelæggelse af naturen, kan det komme til at tage lang tid at få de nødvendige godkendelser.

Om få år begynder produktionen af gas og olie fra Nordsøen at falde, og derfor bliver Storbritannien tvunget til igen at være nettoimportør af energi.

Kilde: Klaus Givskov, Børsen (23.11.04), s. 14.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar