Udgivet i Skriv en kommentar

Storbritannien vil sætte fokus på klimaforandringer

Den globale opvarmning vil komme højt på dagsordenen, når Storbritannien til januar overtager formandskabet for G8-landene.

Når Storbritannien i januar 2005 overtager formandskabet for G8-landene, så vil der komme større fokus på den globale opvarmning. Det lover den britiske premierminister Tony Blair, der vil sætte klimaforandringer højt på dagsordenen.

– I det lange perspektiv er jeg overbevist om, at den største trussel imod stabiliteten på vores planet kommer fra miljøet. Derfor vil vi sætte klimaforandringer meget højt på dagsordenen på G8-topmødet til januar næste år, siger Tony Blair.

Blandt de store industrinationer i G8 er det nu kun USA, der står uden for Kyoto-protokollen om forebyggelse af global opvarmning.

– Vi betragter det som en absolut forpligtelse at leve op til Kyoto-målsætningen for modvirkelse af klimaforandringerne, siger den britiske premierminister.

Samtidig er der pustet fornyet liv i debatten om klimaforandringer af den estimerede miljøforkæmper professor James Lovelock, da han for nylig argumenterede for, at verden ikke havde andet valgt end at udbygge kernekraften, hvis civilisationen skal reddes fra den globale opvarmnings potentielt katastrofale følger. Hans forslag er blevet skrapt fordømt af Zac Goldsmith, redaktør af miljømagasinet The Ecologist, der advarer om risikoen for massiv forurening i tilfælde af et terrorangreb mod et atomkraftværk. Denne risiko afvises af James Lovelock.

– Uanset hvor slem en ting, vi vil gøre den til, er atomenergiens farlighed slet ikke i nærheden af at stå mål med den trussel, som den globale opvarmning stiller os overfor, siger James Lovelock.

Kilde: Colin Brown, Information (27.05.04), s. 7.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar