Udgivet i Skriv en kommentar

Vandstanden vil stige med en halv meter i Danmark

Teknologirådet advarer om, at vandstanden vil stige i de næste hundrede år. Miljøministeriet vil starte med at give gode råd til husbyggerier.

En højere vandstand på en halv meter. Det frygter Teknologirådet er en realitet i Danmark indenfor 100 år. Det er naturligvis noget, der får betydning for havne, huse, kloakker, diger osv. Teknologirådet mener derfor, at tiden nu er inde til, at vi forberedes os på en højere vandstand. Og hos kommunerne gør man klar til at tage sagen op.

– Hvis vandstanden stiger med en halv meter, så vil en række kyster og havne komme i farezonen. Det her er et emne, der vil indgå i den fremtidige planlægning og i diskussionerne om fordeling af opgaver mellem kommuner, regioner og stat, siger næstformanden for miljø- og forsyningsudvalget under Kommunernes Landsforening, viceborgmester Ole Albæk (lokalliste), Hirtshals.

Miljøminister Connie Hedegaard (K) siger, at uanset hvor meget vi anstrenger os for at begrænse udslippet af drivhusgasser, så vil der komme ændringer, vi skal forholde os til. Derfor udgiver ministeriet snarligt en folder om, hvilke forholdsregler planlæggere og andre skal tænke ind i nybyggerier ved kyster o. lign.

– Det er ikke udtryk for panik-panik lige før syndfloden, men en række praktiske forslag, understreger Connie Hedegaard.

Kilder: Jesper Tornbjerg, Politiken (24.08.04), 1. sektion, s.4; Radioavisen, kl. 8.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar