Udgivet i Skriv en kommentar

Barroso vil bekæmpe global opvarmning

EU kan med økonomisk fordel påtage sig førerrollen i kampen mod den menneskeskabte drivhuseffekt. Det siger EU’s kommissionsformand, José Manuel Barroso i forbindelse med Kommissionens offentliggørelse af sit udspil om klima, bæredygtig udvikling og social sammenhængskraft.

Det kan godt betale sig at handle hurtigt i forsøget på at bremse den globale opvarmning. Det vurderer EU-Kommissionen i sit udspil om klima, bæredygtig udvikling og social sammenhængskraft, som blev fremlagt i går.

– Klimaets forandring tager til, vi lægger stigende pres på naturressourcerne, den naturlige mangfoldighed er på spil, og det er en kolossal udfordring at formindske kløften mellem Nord og Syd. Vi må handle nu…Ellers kan vore børn ikke nyde godt af den velstand og livskvalitet, vi har i dag, sagde EU-Kommissionens formand, José Manuel Barroso ved fremlæggelsen af udspillet, der indeholder en række anbefalinger til de 25 medlemslandes regeringer.

I sidste uge blev Barrosos femårsplan kritiseret af de grønne medlemmer af Europa-Parlamentet, medens Financial Times ifølge Information roste den for at gå ind for mere vækst og mindre miljøregulering.

– Ved at gå i spidsen kan Europa gøre behovet for at beskytte miljøet og den sociale sammenhængskraft til en chance for fornyelse, som skaber vækst og beskæftigelse. Strategien for vækst og beskæftigelse og strategien for bæredygtig udvikling kan gensidigt styrke hinanden, lyder det nu fra Barroso.

Kommissionen opstiller dog ikke et bestemt fremtidsmål for EU’s klimapolitik, da det er for tidligt i forhold til de internationale forhandlinger. EU skal først og fremmest forsøge at få lande som Kina, Indien og USA med i en aftale. Men i hele den proces, skal EU undgå forsinkelse af sin egen udvikling af klimavenlig teknologi , mener Kommissionen. På længere sigt vil teknologien nemlig give en konkurrencefordel.

Herhjemme har miljøminister Connie Hedegaard afventet Kommissionens udspil, inden den danske regering tager stilling til fremtidens klimamål.

Kilde: Ebbe Sønderriis, Information (10.02.2005), s. 11

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar