Udgivet i Skriv en kommentar

Kampen mod CO2-udledningerne skal være dynamisk!

Kyoto-protokollen er første skridt mod at mindske CO2-udledninger. Det skriver Storbritanniens miljøminister. Hun opfordrer til ”dynamisk global handling, samarbejde mellem nationer og stærkt lederskab rundt omkring i verden”.

”Klimaforandringer kan på dramatisk vis ændre vores og vores børns liv. Udfordringens kæmpemæssige omfang understreger vigtigheden af dynamisk global handling, samarbejde mellem nationer og stærkt lederskab rundt omkring i verden. Derfor hilser jeg den proaktive holdning, som mange G8-lande indtager i kampen mod klimaforandringer, velkommen. Storbritanniens formandskaber for G8 og EU giver os et enestående udgangspunkt for at vise det nødvendige globale lederskab, og vi håber og forventer at se en positiv international respons”, skriver Storbritanniens miljøminister Margaret Beckett i dag i Berlingske Tidende.

Hun understreger, at Kyoto-protokollen er en stor international bedrift og første skridt mod at mindske CO2-udledningerne. Derudover lægger den britiske minister vægt på, at reduktion af CO2 ikke behøver gå ud over økonomien – den britiske CO2-udledning blev reduceret med 14 % mellem 1990 og 2002, og over den samme periode voksede økonomien med 32 %.

Det er endnu uvist, hvad der skal efterfølge Kyoto-protokollen. Margaret Beckett fremhæver, at det centrale i planlægningen bliver at sikre, at den fremtidige ramme bliver udbredt accepteret både i de industrialiserede lande og i de større udviklingslande.

I næste måned afholdes der i London en rundbordkonference for energi- og miljøministre, der skal tage den udfordring op at skabe en bæredygtig og sikker energifremtid for alle i en verden med lavere CO2 fra i dag og frem til 2050.

Kilde: Margaret Beckett, miljøminister Storbritannien, Berlingske Tidende (18.2.2005.), Magasin, s. 15.

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar