Udgivet i Skriv en kommentar

Kyoto kan blive dansk eksporteventyr

Kyoto-protokollen kan blive et sandt eksporteventyr for Danmark. Sådan lyder meldingen fra både Dansk Industri og Det Økologiske Råd. Men det kræver en politisk indsats, siger de.

Eksporten af danske vindmøller, rockwool og lavenergipumper, som Danmark er førende indenfor, kan blive en stor succes med Kyoto-aftalen, der trådte i kraft i sidste uge.

– Den kan være med til at trække vækst og beskæftigelse frem, så den kan absolut blive en stor fordel for Danmark, siger Anders Stouge, projektchef i Dansk Industri.

Sådan lyder meldingen også fra Det Økologiske Råd. Her understreger man dog, at det kræver en indsats fra politikernes side.

– Jo tidligere man går i gang, jo bedre kan virksomhederne indarbejde det. Og drage fordel af det, fordi man kan komme på forkant med udviklingen. Lader man sig slæbe til truget til sidst, får man ikke fordele, siger Christian Ege, formand for Det Økologiske Råd.

Med Kyoto-aftalen har en lang række industrilande forpligtet sig til at reducere CO2-udslippet for at bremse den globale opvarmning. Udslippet skyldes bl.a. afbrænding af olie, gas og kul. Ved at producere strøm med vedvarende energi fjerner man imidlertid udledningen af drivhusgasser fuldstændig.

I det nye regeringsgrundlag understreger miljøminister Connie Hedegaard også, at regeringen fremover vil satse på grøn teknologi.

– Danmark har nogle meget forpligtende mål, som vi skal leve op til. Der skal satses meget mere på forskningen i de grønne energier, siger hun.

Kilde: Ida Ebbensgaard, Politiken, (20.02.05.), 1. sektion, s. 10.

 

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar