Udgivet i Skriv en kommentar

Tænk på tiden efter Kyoto udløber i 2012!

Vicedirektør i Verdensbanken, Ian Johnson, opfordrer i et debatindlæg Kyoto-aftalens medlemslande til at tænke på tiden efter aftalens udløb i 2012.

I en kommentar i Politiken opfordrer Ian Johnson, vicedirektør for bæredygtig udvikling i Verdensbanken, Kyoto-aftalens medlemslande til at overveje, hvordan vi får inddraget alle lande i arbejdet med at mindske CO2-udledning. Hvis vi skal gøre fremskridt inden for varig udvikling og miljøbeskyttelse – også efter aftalens udløb i 2012, mener han, ”at alle lande må indarbejde politiske hensyn i deres politiske planlægning og forbedre deres styring af centrale sektorer som energi, infrastruktur og trafik.”

Ian Johnson opfordrer landene til at investere i energiforskning og udvikling af ny og forbedret teknologi og understreger, at Verdensbanken støtter økonomiske strategier, der kan hjælpe udviklingslandene med at betale omkostningerne for klimaforandringerne. Samtidig mener han, at man allerede nu skal tage initiativ til nye projekter, der kan være flyvefærdige senest i 2007, så man kan fortsætte udviklingen efter 2012.

”Nu har vi chancen for at kigge fremad og engagere det globale samfund – uden at udelukke nogen, selvom ansvarsfordelingen skal være differentieret – i indsatsen for en sikrere verden. En verden, der undgår de alvorlige risici ved miljønedbrydning og de sociale konflikter, der er konsekvensen af passivitet.”

Kilde: Ian Johnson, Politiken (20.02.05.), 4. sektion, s. 4.

 

Denne nyhed er fra MILJØ INFO

MILJØ INFO er en elektronisk informationsservice til alle, der beskæftiger sig professionelt med miljø og arbejdsmiljø.

Få mere info på: http://www.miljoinfo.dk

MILJØ INFO leverer nyhederne til Øko-nets oplysning om drivhuseffekten, dens forebyggelse og konsekvenser.

Skriv et svar