Udgivet i Skriv en kommentar

Renewables 2004

2004_renewable_konference

International Conference for Renewable Energies, Bonn 2004.

I dagene 1 – 4 juni 2004 afholdes der i Bonn, Tyskland en International Konference for Vedvarende Energi.

Den tyske regering er gennem de to ministerier Miljøministeriet og Ministeriet for udvikling og økonomisk samarbejde vært for konferencen.

Konferencen er en del af den ”Johannesburg Renewable Energy Coalition”, som blev dannet på Verdens Topmødet for Bæredygtig Udvikling i Johannesburg 2002. Danmark er en af deltagerne i denne koalition.

Formålet med konferencen er ifølge arrangørerne, at:

Skabe grundlaget for en global udbredelse af vedvarende energi, og integrerer denne ind i en bredere strategi for skabelse af en meget effektiv og bæredygtig energi fremtid.

Dette vil konferencen søge at gøre ved at identificere de vigtigste forhindringer for en mere udbredt brug af vedvarende energi, og ved at fokusere på praktiske løsninger til at overvinde disse barrierer.

Ved at bringe sammen de vigtigste beslutningstagere indenfor områderne energi, miljø, udvikling og planlægning vil konferencen tage fat på hovedudfordringer i bæredygtig udvikling, som fattiges adgang til energi og beskyttelsen af det globale klima.

Verdens globale energi systemer er i dag ikke bæredygtigt i økonomisk, social og økologisk forstand. Det overordnede problem er derfor, hvordan er det muligt at skabe en global overgang til et bæredygtigt energisystem, samtidig med at der bliver mulighed for social og økonomisk udvikling i både industrilande og udviklingslande.

Tre hovedproblemstillinger i forbindelse med denne overgang er blevet identificeret til at blive taget op på konferencen:

  • Politikker for udvikling af markedet for vedvarende energi.
  • Finansierings muligheder for vedvarende energi.
  • Styrkelse af human og institutionel kapacitet i forhold til vedvarende energi.

 

Der kan læses mere om konferencen og dens aktiviteter i konferencens program, som kan downloades her:

 

Til konferencen er der udarbejdet et papir over konferencens hoved problemstillinger, ”Conference Issue Paper”. Det kan downloades her:

 

Konferencen har en hjemmeside. Den kan besøges her:

Skriv et svar