Grøn Genstart 2021

 – Øko-net, Grønt Overblik, Nærheden og kærligheden til jorden og naturen, GrøntMøde 2021 og meget mere… Vi arbejder videre… med den grønne genåbning… aktion, omstilling og folkeoplysning i krisernes skygger!

Vi har brug for dig og din hjælp!!

Lige nu er situationen at vi har brug for mindst 100 gave-støttebidrag pr. år, for at kunne søge Kulturstyrelsens årlige driftsstøtte. Vi kunne i den grad også godt bruge mindst 100 nye medlemmer – gerne det dobbelte. Så er det sagt klart!

Grundet det forvirrende år 2020, er vi komme bagud med at indsamle de årlige gave-støttebidrag for 2020. DERFOR laver vi nu en Midvinter-solhvervs-lys-kampagne fra nu af, der skal løbe frem til Jævndøgn d. 20. marts 2021.

Du kan være med, og støtte vores grønne folkeoplysning, ved at give et gave-støttebidrag (med fradrag) og blive medlem til en intropris på 100 kr., der giver medlemskab i både 2020 og 2021. Som tak er du inviteret med til de arrangementer vi holder på Lev & Lær Græsrodsgården – for at skabe lys, glæde, netværk og nærhed i den mørke tid – og for at forspire og skabe afsæt til nye projekter og planer i 2021.

De to arrangementer er søndag d. 20. december (midvinter/solhverv) og lørdag d. 20. marts (jævndøgn)

Sådan gør du

Gave-støttebidrag – min. 200 kr.

Tilmeld dig gerne som fast gave-bidragsyder hvert år.

&

Bliv medlem – og du kan deltage i Øko-nets kommende arrangementer på Lev & Lær Gården.

Introduktions medlemskab til 100 kr.: 25 kr. for 2020 og 75 kr. for 2021. I alt 300 kr.

(Normalt koster det 250 kr. Og for studerende, ledige og pensionster nedsat til 175 kr.)

Vi håber du vil være med til at bidrage med min. 200 kr., der jo er fradragsberettiget når vi indberetter det og allerede har dit CPR-nummer fra tidligere. Ifølge Ligningslovens §8A kan alle støttebeløb fra 200 kr. op til 16.600 kr./år trækkes fra i skat.

Du kan enten overføre beløbet til vores konto i Merkur:
Reg. nr.: 8401 Kontonr.: 000 102 1494 

eller bruge mobilepay: 55095

Skriv gerne ‘Gave-støttebidrag’ i kommentarfeltet.

Send samtidig en mail med dine data til: eco-net@eco-net.dk

Din støtte vil igen hjælpe til, at vi kan søge Kulturstyrelsens tipsmidler og få omkring 49.000 kr. i driftstilskud for 2021 og dermed fortsætte udviklingen af Øko-net og en række spændende projekter vi arbejder på.

Det får du

Flot plakat, når vi ses. Eller til afhentning på udvalgte adresser i hhv. Jylland, Fyn og Sjælland.

BAGGRUND

2020 var året hvor meget ikke gik som forventet og planlagt! For de fleste og mange.

I Øko-net lagde vi godt ud med indvielsen af Lev & Lær Græsrodsgården, d. 24. januar 2020.

Og vi fik også afholdt Årsmødet og Seminaret i juni 2020: Hva’ gør vi nu… NU, lille du!? – grøn genåbning, aktion, omstilling og folkeoplysning i krisernes skygger!

Dertil afholdt vi i september premiere på det nye koncept Grønne Staldtips + fællesspisning. Og vi fik afholdt en koncert med Mads Mouritz – Flyt på Landet-tour – en koncert der varsler nye takter og toner i 2021.

Det som vi måtte udsætte var markeringen af 20 året for ØkoTræf2000 – nemlig det nye GrøntMøde Sydfyn – der skal være et forum for grøn omstilling, med fokus på tabuer og de mest presserende i miljøkampen.

Vi planlægger nu at GrøntMøde afholdes i sensommeren 2021 (9-12. september 2021). I tiden op til GrøntMøde vil vi arbejde på at for ankre portalerne GrøntOverblik.dk og BU.dk med lokale ankerpersoner og partnere, i alle Danmarks Regioner – hvor vi i første omgang vil udvikle arbejdet i 3 kommuner – den største, den mellemste og den mindste, i hver af de 5 regioner.

Desuden vil vi tage hul på Grønne Staldtips foredrag/samtaler, fællesspisninger, koncerter, kurser og workshops i foråret og sommeren 2021 på Lev & Lær Gården.

Vi planlægger at indspille og udgive en hyldest plade for Jorden & Naturen. En compelation-plade, der skal fuldende en triologi, hvor de to første er pladerne Bæreklang – Sange for Bæredygtig Udvikling (2004) og Klimaalarm – Klimakrise Nej Tak! (2009), der samtidig udgives på vinyl og gøres tilgængelig på streaming-tjenesterne.

Du kan bakke op og være med. Nemt og med stor betydning for arbejdet!

I Øko-net arbejder vi for det grønne og folkelige miljøarbejde – vi kalder det samlet for Grøn Folkeoplysning!

Vi har vores økonomi via medlemmer, tipsmidler, projektmidler og gave-støttebidrag.

Der er desværre mange om at søge de puljer og fonde, der støtte grønne projekter. Derfor brugte vi i 2020 en del energi på at lobby for en ny Grøn Fond. Dog foreløbig uden held – læs mere om historien for traditionen med en grøn fond til civile og ngo’ere. Og læs vores oplæg til en ny Grøn Fond 2021.