Rio+5

Stadig lang vej til en bæredygtig udvikling

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Logo for Rio+5
Logo for Rio+5

På FN’s ekstraordinære samling i 1997 (UNGASS) blev der samlet op på, hvor langt man var nået med bæredygtig udvikling siden Rio-konferencen i 1992. På forsamlingen blev det konkluderet, at selv om der er opnået fremgang på en række konkrete områder, så var situationen i forhold til at opnå bæredygtig udvikling globalt set forværret. Der var flere fattige mennesker på jorden. Stadig flere manglede adgang til rent drikkevand og sikre sanitære faciliteter. Nedslidning af naturgrundlaget i form af afskovning, tab af biologisk mangfoldighed, erosion og ørkenspredning fortsætter. Arbejdet med klimaproblemerne skred kun langsomt frem.

På UNGASS-topmødet medunderskrev Danmark et slutdokument, som forpligtede til fortsat at holde fokus på Agenda 21. Desuden blev der vedtaget et 5-års arbejdsprogram for den særlige FN-Kommission for Bæredygtig Udvikling (CSD).

Slutdokumentet fra generalforsamlingen indeholdt en opfordring til alle lande om senest i 2002 at udarbejde nationale strategier for bæredygtig udvikling. Disse nationale strategier skulle være klar til fremlæggelse på FN-topmødet Rio+10 i 2002 i Sydafrika.

Du kan læse mere om Rio+5 på FN’s internetside.[/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]